Thursday, 3 November 2011

operation lipoma :( ♥

21.10.2011 da la time birthday kena operate pulak :(
pagi-pagi lagi da pergi hospital sungai buloh kat bahagian surgery... Okay, perasaan time tu takut semua ada... Sebab sebelum niey memang tak pernah operate apa-apa kena jahit pun tak pernah... Nasib baik mama, ayah n acap ( my dear yang selalu ada dalam semua hal susah or senang )









niey picture sebelum operation... Dalam wad lagi niey...


sebelum operation nurse yang bawak dari wad surgery pergi bilik pembedahan... Time nurse bawak tu da memang mgigil-gigil da satu badan sebab takut... bilik operation pulak jauh... Mase operation sangat-sangat la sakit walaupun diew da bius kat tempat yang nak operate tu... Tapi still rase la sakit and doctor pun bagi bius lagi... Rasenya banyak la doctor da bius sampai kan tangan kiri tak boleh angkat lepas operation tu... Mase operation tu memang menangis-nangis sampai bengkak mata sebab tahan sakit punya pasal... 


 Sampai nurse kena pujuk... Tapi memang sakit la rase macam serik la nak operate lagi lepas niey... :)










niey picture selepas operation... Masuk wad balik dengan mata bengkak tak abes nangis lagi tu... hehehe :)


lepas operation memang ada bleeding sikit sebab doctor jahit dalam so luka tu tak rapat la memang berdenyut-denyut dalam mase dua hari lepas operation... Lepas dari tu rase sakit da kurang cuma kena jaga luka and kena cuci luka everyday ( kecian my mom hari-hari kena cuci luka lepas tu kena cuci kan rambut ) hehehe... and muhammad asyraf yang always teman kan dalam mase i sakit niey :) 
Mama jaga semua makan supaya cepat baik everyday makan kukus-kukus jea... And makan ikan sahaja... hehehe :) dan hari-hari kena makan gamat with pati ikan haruan supaya luka dalam cepat baik... So far alhamdulillah everything is good cuma luka lua jea belum cantum yang dalam da elok...   

No comments:

Post a Comment